Virtual Reality i klasseværelset

3d912f0c-42d5-4e3d-a4ac-cffcb830b968

Når man snakker teknologi og undervisning ano 2016, er en af de helt hotte emner Virtual Reality i undervisningen, hvilket giver god meningen, da det er en teknologi med med masser af undervisnings potentiale.

Virtual Reality har eksisteret længe, så hvorfor er det først nu vi begynder finde det interessant i skolen? Indtil nu har det været meget på prototype stadiet, det har været enormt dyrt og svært at udvikler software til. Ikke de bedste forudsætninger for at bringe ny teknologi ind i klasseværelset.

Her kommer google ind i billedet. De har nemlig skabt en nem version af Virtual Reality som alle kan komme til for penge. De kalder det Google Cardboard. Det geniale er, at selve teknologien ligger i din smartphone, så det eneste du skal bruge er en fremviser du kan ligge telefonen ned i. Den består oftest af pap og 2 linser. De kan fås i alle prisklasser helt fra ca. 20kr og op til 300-400kr, det er dog stadig væsentlig billiger end andre produkter på market, som fx Oculus Rift som ligger omkring 5000kr og kræver noget seriøst computerkraft.

Det andet der er rigtig smart ved at det køre over smartphonen er at alle lige pludselig kan udvikle apps til brilleren og det gør at software udviklingen på området går meget stærkt. Der kommer nye VR-apps til hver dag lige pt.

Jeg har købt 20 briller hos Tinydeal.com, som jeg har været heldig at få på tilbud til 2.59$, med moms og fragt blev det cirka 20kr per brille. De kom i flade papstykker hvor man så selv skal trykke dele ud og samle dem. Ud over pappet er der 2 linser, en elastik og 2 stk velcro.

Det skal siges at det er noget være Kina skrammel, der var flere af sættene der manglede dele og kvaliteten er ikke super. Men jeg fik samlet 18 briller ialt da jeg var færdig med dem. Google Cardboard fremviser

Jeg valgte dem her fordi jeg ikke viste hvor godt det ville virke og hvor relevant det ville være for min undervisning, så ville ikke bruge for mange penge på det. Plus så syntes jeg det er lidt sejt at man kan få en VR-brille til ca. 20kr 😉

Men det virker vildt godt! Jeg er virkelig overrasket over hvor effektivt det er, det giver en super fornemmelse af at du er et helt andet sted.

De er nemme at komme igang med, du henter bare den app du vil bruge og så ligger du mobilen ned i brillen og så er du klar. I nogle af VR-app’sene kan du indstille dem til den type fremviser du har, det gør du ved at scanne QR koden på siden af VR-brillen. Google Carboard viewer profile

 

Se her da min klasse prøvede dem for første gang

Jaja det er da meget liret, men kan jeg bruge det til noget fagligt?

Når man søger på Google Cardboard eller VR er det stadig overvejende underholdning der dukker op, men der er kommet et par gode ind imellem som kan bruges i undervisningen.

Disse apps er både til Android og iOS, de er alle gratis.

Cardboard
Googles egen Cardboard app, det er et super sted at starte, her bliver man introduceret for mulighederne og og funktionerne med Google Cardboard.

Street View
Cardboard virker også med Google Street View, det er en super måde at se forskellige steder i verden på. Explorer delen virker også med cardboard, hvilket er rigtigt sjovt. Man kan foreksempel tag en tur til galagepos øerne og se dyrelivet under vandet, eller man kan tage til Gotham og se batmans hule.

Discovery VR
Her har kanalen Discovery lavet nogle VR programmer der er gratis tilgængelige, bland andet nogle fine dyre programmer.
(filmene skal downloades, så det kræver lidt plads på telefonen)

Liftoff VR
Her følger du en animerede opsendelsen af en satteilt i rummet

NYT VR
New York Times har lavet denne app, som handler om at fortælle forskellige historier. Der er nogle virkelig stærke imellem som gør indtryk. Perfekt til engelsk og samfundsfag.
(filmene skal downloades, så det kræver lidt plads på telefonen)

New York Times VR appen viser vejen frem, for den her teknologi i undervisningen. I forhold til at se disse historier på smartboardet, så tvinger VR seerene til, at deltage aktivt i historien. Det giver en hel anden indlevelse og man kan simpelthen ikke lade være med følge med og blive påvirket af historien.

Virtual Reality er stadig mest lir, men syntes helt klart der kommere mere og mere godt. Google skulle også gerne være på trapperne med en explorer app designet til skolen, den ser jeg frem til.

Virtual Reality er hvert fald kommet for at blive i min undervisning. Måske jeg skal invester i nogle briller i bedre kvalitet på et tidpunkt. 😉

Facebook Comments