10 grunde til hvofor jeg elsker Google Classroom

Google-Classroom

Google Classroom er en af mine absolutte ynglings redskaber til undervisningen. Her 10 grunde til hvorfor:

10 grunde til Google Classroom

 

Google Classroom er en del af google education systemet. Det Google Classroom gør er at samle det hele Google pakken i et virtuelt klasseværelse, hvor det er nemt at gå til, både for elever og lærer.

Det er meget overskueligt med en strøm til beskeder og tildeling af opgaver, herefter er der en oversigt over elever og til sidst lidt information om Classroomet.

Ikke-navngivet tegning

Vil man tildele en opgave eller give en besked, trykker man på plusset.

Untitled GIF (2)

Opgave tildelingen er hel genial, her kan du bestemme hvornår det skal afleveres, om eleverne kun skal se de vedhæftet dokumenter, eller om de automatisk skal have en kopi af dokumentet, som de så kan arbejde videre i. De kan også selv oprette dokumenter under opgaven. Alt hvad der bliver lavet, har du som lærer adgang til og kan følge med i.

Screenshot 2016-04-04 at 14.54.56

Screenshot 2016-04-04 at 14.58.18

Det er rigtig nemt for eleven og finde og det bliver aldrig væk.

Du som lærer har en super oversigt over dine elevers arbejde, ikke kun når de er færdig, men også imens de laver det. Du kan kommentere direkte deres opgaver eller i Classroom og du kan vælge om du vil skrive til den enkle elev, eller til dem alle. (dette er et eksembel på hvor jeg havde givet dem et dokument, de skulle arbejde ud fra)

Screenshot 2016-04-04 at 15.05.10

Du kan sætte det op til at når du opretter en opgave med afleveringdato kommer det automatisk i en google kalender, så det er nemt at give en elever og forældre en kalender med datoer på opgaver.

En anden ting jeg er vildt begejstret for et, at der er en meget velfungerende mobil app til Google Classroom. Det betyder at hvis eleverne har den hentet ned på mobilen, så får de en notifikation når jeg skriver en besked til dem, fuldstændig som på facebook. Det her er bare helt privat og sikkert.

En af fordelene ved Google Classroom i forhold til at kun bruge drev, er at man slipper for at holde styr på mappestrukturer og delinger. Eleverne har også meget nemmere ved at finde deres opgaver og de kan aflevere når de er færdig. Det giver generelt et rigtig godt overblik, især hvis man har mange klasser og fag.

Jeg har endnu ikke fundet noget, jeg syntes der klare opgaven ligeså godt som Google Classroom. Google har formået, at finde den perfekte balancegang imellem det simple og brugbare.

Så er du ikke kommet igang med Google Classroom, kan jeg kun anbefale at kigge på det, sæt dig ned og leg med det og så er du hurtigt inde i det. Det vil gøre din digitale skolehverdag meget nemmere.

Til slut får i lige en infographic, med de mest gense funktioner til lærer i Google Classroom.

Goolge Classroom for lærer

Facebook Comments