Green Screen – fra mobil til computer med WeVideo

Green screen er super værktøj til videoproduktioner og så er det tilmed også ret billigt at lave. Men hvad er green screen?

Green screen er en filmteknik hvor man filmer noget på en ensfarvet baggrund og så kan man indsætte billeder eller video ind i stedet for farven, med et videoredigeringsprogram.
Teknikken bliver også kaldt Chroma Key. Grøn er dog normalt den farve man bruger da det ikke er så normalt at have skrig grønt tøj på. (Til dig der altid går i skrig grønt tøj og føler dig helt vildt truffet, så undskylder jeg, men det er altså ikke helt normalt, selvom det klæder lige præcis dig fantastisk godt)
Vi har købt et lille green screen studio med lamper osv. Det er ikke nødvendigt det eneste man skal bruge for at komme i gang et grønt tæppe, men det er klart at jo bedre lys der er, jo bedre bliver resultatet.

Til at redigere vores videoer bruger vi normalt WeVideo, da vi har et skoletube abonnement og det er en del af pakken. Personligt mener jeg også at det er en af de bedste online redigeringsprogrammer der på marked lige pt.

For at præsentere vores nye greenscreen studio lavede jeg denne video. Ja hvis starten og slutningen virker lidt mærkelig, er det fordi jeg stod og snakkede med mig selv til præsentationen.

 

Den skabte masser af begejstring, men hvordan gør man lige helt praksis når man filmer det på sin telefon og så skal redigere det på sin computer?
Skoletube har lavet nogle rigtig fine guides til Wevideo på dansk. Men kan mærke at mine elever og kollegaer stadig mangler en direkte guide til hele processen, fra optagelser på mobil til det færdige resultat på computeren.

Så den kommer her i Ian style på min blog, så alle kan få glæde af den.

Det første du gør er at downloade WeVideo appen til den device du skal optage fra du kan finde den app’en her (Android / iOS)

Herefter logger du ind via skoletube med dit Uni-login.

 

Herefter kan du enten vælge at arbejde i en af de eksisterende projekter eller skabe et nyt ved at trykke på plusset.

Når du er inde i det projekt kan du trykke på det blå plus og så begynde at filme.

 

Du kan godt redigere lidt i app’en, men jeg syntes det er noget nemmere på computeren. Se evt skoletubes guides til green screen redigering via app’en her

Det der er smart ved at optage via app’en, er at når du har optaget det på din mobil, så ligger de også på computeren i WeVideo med det samme.

I den næste video kan du se hvordan man bruger green screen funktionen.

 

For en lidt grundigere gennemgang kan du tjekke skoletubes egen guide ud her.

God fornøjelse med green screen.

Facebook Comments