Science Journal, brug din mobil til dataopsamling

 

Google har skabt en gratis app hvor du kan bruge din smartphone som dataopsamler i naturfag.

Med appen Science Journal (android, iOS) kan du bruge din telefons indbyggede sensorer til at måle Lys, Lyd, Acceleration, tryk, kompasretning og fluxtæthed.

Du kan opsamle dataene over tid, du får en fin graf over dem og du kan skrive kommentar til dataopsamlingen.

Foruden det har Google lavet en rigtig fin samling af inspirationsmateriale til hvordan du kan bruge appen i undervisningen, herunder også en guide til at tilslutte eksterne censorer til app’en, så man kan bruge den til at måle endnu flere parametre. Vil dog mene at det kræver lidt forhåndsforståelse for hvordan en microcontroller virker, i deres eksempel bruger de en Arduino.

App’en er på dansk, så det er nemt for eleverne at arbejde med den.

Her kommer en hurtig lille guide til hvordan den virker.

Når du har downloadet app’en ned kan du starte en ny observation ved at trykke på det store plus


Herefter kan du navngive din observation og lave en lille beskrivelse, du kan også tilføje billeder så det er nemmere at huske hvad man arbejdede med. For at begynde og måle trykker du på det lille runde ikon.

Her har du en bjælke øverst hvor du kan vælge de forskellige parameter at måle på. På det lille runde i, får du en meget fin og detaljeret beskrivelse på dansk af hvad og hvordan mobilen måler. Med den røde knap nederst kan du optage målingen af dine data.

Herefter kan du se dine optagede data og skrive noter til dem.

 

Du kan dele din observationer i .csv format via de 3 små prikker. Det kan åbnes i fx et regneark. Det er dog klart bedst at se i app’en , her kan man bruge Screenshots eller videooptage mobil skærmen.

Alle dine observationer har du på forsiden i appen, så du altid kan gå tilbage og kigge, tilføje og ændre i dem.

Alt i alt en super fin app, målingerne jeg har lavet er ret præcise og brugbare i forhold til undervisningen. Det eneste jeg mangler er en bedre måde at uploade dataene til google drev, evt. i form af en video eller i et regneraks format, hvor man automatisk får grafen med.

God fornøjelse.

Facebook Comments