VR med Google Expeditions

Har nu rodet med Virtual reality konceptet Google Cardboard i et lille år og der er kommet rigtigt mange gode apps til, men den bedste er nu Googles egen Expeditions. Vil derfor kigge lidt nærmer på den i dette indlæg.

Google Cardboard er uden tvivl tænkt til skoler, det er en billig VR løsning hvor man skal bruge en særlig pap brille som kan fås helt ned til små 20 kr stykket. Her efter skal man bare bruge en smartphone, som de fleste elever alligevel render rundt med i lommen, og så er man i gang.

Læs mere om mine erfaringer med Google Cardbord og hvordan du kommer i gang med det her

Det er derfor heller ikke så overraskende at Google selv har lanceret en Google Cardboard app som er hammer god til brug i undervisningen. Appen hedder Expeditions, den kan fås både til Android og iOS og er helt gratis.

Appen fungere sådan at i starten kan du vælge mellem at være Guide eller Pioner.

Er du guide, så styrer du ekspeditionen(ofte læren) og er du pioner(ofte eleven), følger du bare med.

Hvis du trykker på  “led” har du nu et hav af muligheder, du kan fx vælge at se hvordan hjertet virker, se Mount Everest, Azteker og Mayaernes ruiner, se undervands livet på Galapagos øerne eller den internationale rumstation, som jeg vil bruge i dette eksempel. Der er flere 100 forskellige ekspeditioner at vælge imellem og der kommer flere til hele tiden, så der er rig mulighed for at finde noget der passer til det emne man skal undervise i.

Man vælger den ekspedition man gerne vil vise sine elever, herefter downloader den ned på telefonen og så er man i gang. Hver ekspedition har nogle forskellige scener som er 365 graders billeder man kan navigere rundt i med sin finger. Hvis man trykker med sin finger på billedet kommer der en cirkel som markere det man har trykket på. 

Det vil eleverne også se, hvis de kigger i en anden retning vil de få en pil der viser dem hen til det område læreren gerne vil have at de ser.

Man kan også se om alle eleverne kigger derhen hvor man gerne vil have dem til at kigge og hvor de kigger ellers, de dukker op på guidens skærm som små smileys

I guidens version er der en tekst hvor der er noget information om billedet og ofte også forslag til hvilke spørgsmål man kan stille eleverne. Det er på engelsk, men man kan bare oversætte det til dansk når man læser det op/ fortæller om det. Alt andet er på dansk.

 

Man kan også stoppe/pause den som det passer en, når man gør det kan eleven ikke se mere.

Eleverne skal downloade appen og så trykke på “pioner” Her vil de kunne se lærerens ekspedition hvor de skal trykke på tilmeld, lægge mobilen i pap brillen og så er de igang. Det virker også uden briller, men det har slet ikke samme effekt, da de bliver meget mere opslugt af ekspeditionen via Virtual Reality effekten.

Det køre super godt og det er nemt at komme i gang med, både for lærer og elev. Der er dog en udfordring i forhold til at man skal være på samme netværk, dvs det virker ikke på et entreprise netværk, som langt de fleste skoler har. Her må man forsøge at finde en løsning sammen med sin IT afdeling. Hos os har vi et særligt område på skolen, hvor der er et simpelt netværk med en kode som vi så skifter jævnligt. Dvs at når vi skal bruge Google Ekspeditions sætter vi os inde for det netværk og går på det med vores mobile enheder.

Man kunne også sætte en router op med et lokalt netværk. Når man har downloadet ekspeditionen, som man kan gøre inden, behøves man nemlig ikke at være på internettet, hverken guide eller pioner.

De forskellige ekspeditioner er meget flotte og gennemførte. Det er rigtigt fint man får lidt information om de forskellige scener, det gør det nemt at fortælle om dem. Samtidigt er det nemt at bruge og man er hurtigt i gang. Den er en rigtig lækker app Google har smækket sammen her. Det eneste jeg mangler, er muligheden for at skabe sin egen expeditions, så eleverne kunne lave deres egne produktioner og vise dem for hinanden. Heldigvis så lyder det ikke til at Google er færdig med VR og expeditions, så man kan jo håbe det er en feature der vil dukke op.

Og så er det hele gratis, bortset fra brillen, som kan fås til en pris der selv kan findes på et presset budget, vi snakker et klassesæt med 30 briller til ca 600kr, måske endda mindre hvis man roder lidt rundt på nogle Kina sider ala Aliexpress eller Wish.

Min erfaring er at eleverne bliver meget opslugt af det og man hører en del wow og wauw, især i starten. Men selv når de bliver mere vant til det, er de stadig optaget af det. Det er det jeg kalder Virtual Reality effekten, man er nemlig lukket inde i en hel anden verden, hvilket gør at man ikke bliver forstyrret af alt muligt andet end lige præcis det man arbejder med. Det må jeg indrømme er en fordel, især i dag hvor der er mange ting der kan forstyrre i timerne.

Så hop på Virtual Reality bølgen, det er super sjovt både for lærer og elev, også selvom man vælger discount udgaven 😉

Facebook Comments