Regneark for begynder


På vores skole prøver vi at få mest ud af hinandens kompetencer. Det gør vi blandt andet ved at låne os selv ud på de forskellige årgange.

Sjovt nok når det har noget med IT og teknologi at gøre, er det mig der kommer på besøg. 🙂

Det er foreksembel hvis en af de andre lærer godt kunne tænke sig at få hjælp til at komme i gang med regneark i klassen.

Derfor har jeg lavet et lille introforløb til regneark, hvor man kommer igennem de mest basale ting.

Normalt laver jeg en lille introduktion, ikke for lang, hvor jeg viser hvordan man skriver en funktion osv, resten af tiden får de lov til at arbejde med opgaverne. Nogle af opgaverne har små gif videoer hvor man får lidt hjælp til opgaven.

Der er 7 opgaver. Alt efter aldersgruppen sortere jeg normalt i opgaverne, altså laver en ny version, hvor der er de opgaver jeg syntes der passer. Det komme jo også meget an på hvad de har prøvet før. Men forløbet er primært tænkt til første gangs arbejde med regneark.

Som jeg får tid og ideer, kommer der nok også lidt opgaver til med tiden.
Her du nogle ideer eller eksempler, vil jeg meget gerne se dem. 🙂

Det er lavet i Google Regneark, da det er det vi bruger på skolen, men det ville sagtens også kunne laves i andre regnarksprogrammer som Excel.

Se regnearket her og lav din egen kopi hvis du vil bruge det.

Creative Commons licens
.

Facebook Comments