Nye opdateringer til Google Classroom

I sidste uge poppede der 3 nye opdateringer op, til Google Classroom. Jeg har kigget lidt på dem.

Nu er det muligt for forældre og værger, at følge med i hvad deres børn laver via Classroom.  Jeg har ofte fået forældre ønsker om, at de gerne vil kunne følge med i hvad der sker på Classroom. Min løsning indtil videre har været, at bede dem om at kigge deres børn over skulderen og kigge på klassens intra kalender hvor alle afleverings fristerne automatisk ligger fra Classroom. Det har desværre ikke altid været nok, men Classroom har altså ikke haft en forældre del før nu.

Der er kommet en funktion der hedder “Send email til værger” Her kan man få Classroom til, at sende en daglig eller ugentlig opsumering per email til forældrene. En funktion jeg er sikker på jeg kommer til at bruge.

Værger Classroom (1)

Man skal være opmærksom på, at skolen administrator af google skolekontoen skal ind og godkende funktionen, før man får disse valgmuligheder. læs mere om hvordan man gør det her.

Del strømmen ind i emner. Når man når hen på skoleåret kan strømmen i Classroomet godt være noget fyldt op og det kan være frustrerende at scrolle igennem alle opslagene for, at finde det ene man lige skulle bruge til prøven. Det har google nu løst, via en emne funktion. Når man laver et opslag, kan man nu tildele opslaget et emne.

Screenshot 2016-08-24 at 21.59.40

Når man har givet det et emne, dukker emnet op i venstre side af strømmen, her kan man så klikke på det og alle de opslag med det emne dukker op.

Ikke-navngivet tegning (14)Håber stadig på, at der kommer en decideret søgefunktion på et tidspunkt, men det her er det næst bedste.

 

Til den kreative lærer er det nu blevet muligt, at tegne og skrive direkte ovenpå elevernes opgaver via en tablet eller smartphone. Hvis man åbner elevernes opgaver via en tablet eller smartphone, får man nu en lille kuglepen som funktion.

Ikke-navngivet tegning (15)

Hvis man trykker på den får man en bjælke, med forskellige tegne funktioner.

Ikke-navngivet tegning (16)

Og så er det bare, at tegne løs.

Ikke-navngivet tegning (17)Når man har trykket gem, kan eleven se det.

Kan ikke rigtigt finde ud af om det er en funktion der gør mit arbejde nemmere, men sjovt, det er det hvert fald. 🙂

Der er også kommet en ny app der hedder Google Cast for Education, som gør din computer til en Chromecast beregnet til skolen, meget spændende. Jeg skriver lidt om den i næste indlæg.

Facebook Comments