En ode til læreren

Hvor er du sej! Ja dig! Dig, der siger, når nogen spørger om, hvad du laver? ”Jeg er bare lærer”. Bare lærer?!?! Altså en person, der styrer og kontrollerer det, der svarer til minimum 5 børnefødselsdage på en arbejdsdag, hver arbejdsdag. Altså en person, der tager så mange beslutninger på et sekund, at det ville gøre en jagerpilot dybt misundelig. Altså en person, der har så meget selvkontrol over sin krop, især blæren, at det ville få en buddhistisk munk til at sende lange øjne efter dig. Altså dig, der kan spise 4 halve, en kop kaffe og en banan hurtigere end en formel 1 bil går fra 0-100. Altså dig, der går fra en høj kompetent didaktiker til en fagekspert til en professionel kopimaskine reparatør til en krisepsykolog til en konfliktmægler til en IT ekspert til en god skulder og græde ud ved på et splitsekund.

Og du har måske ovenikøbet overskud til at forsøge og informere resten af samfundet om, hvor meget bedre vores skole kunne blive, hvis du fik nogle ordentlige arbejdsforhold, hvis man turde at vise lærerne tillid til, at de vil det absolut bedste for deres elever. Du tænker, det er vigtigt! Det er jo dine elevers fremtid! Vores børns fremtid!

Du fortryder hurtigt, da den eneste respons, du får, er, at du er doven, dum og skal lade være med at klynke.

På trods af det møder du alligevel op på arbejde næste dag med et stort smil på læben og en varm og personlig velkomst til hver enkelt elev i din klasse. Du sørger for, at Peter med bragende adhd får løbet et par ture, så han er klar til nationale test i næste time. Du sørger også for, at Louise med Asperger får ro, så hun kan koncentrere sig om sin specielt forberedte opgave. Samtidigt underviser du resten af klassen på dit sædvanlige høje faglige niveau med en energi, der giver smil på læben hos eleverne, og du har selvfølgelig også tænkt på at få bevægelse ind timen. Hvor er du sej!

 

Facebook Comments