Cast for Education

Der er rigtig mange der har kigget på Googles Chromecast til undervisningsbrug, blandt andet mig selv. Med Chromecasten kan man caste ting fra sin mobile enhed eller computer op på en skærm eller projektor, det er ret fedt at slippe for kablerne i klasselokalet plus så er det lækkert, at eleverne hurtigt lige kan vise deres skærm på smartboardet.

Den er også billig 250-300kr, i forhold til fx apple tv til ca. 900kr. Chromecasten virker selvfølgelig perfekt med Googles egne produkter, men den virker også fint på andre styresystemer, så længe du bruger en Chrome browser. Selv Apples iPhone og iPad virker nogenlunde på den. Især i et BYOD klasseværelse er den ret smart.

Der er dog 2 store ulemper i forhold til undervisningsbrug. Den understøtter ikke entreprise netværk, som langt de fleste skoler bruger. Så det kræver nogle seriøse ninja tricks fra IT afdelingen før de kan køre. Den anden ulempe er, at man kan ikke bestemme hvem der har adgang til den, så dvs. at alle der er på samme netværk som chromecasten har adgang til den, uanset hvor de er henne på skolen. Vi kan nok alle komme i tanke om nogle elever der kan få en fest ud af det, især på en stor skole kan det blive rigtigt svært og finde ud hvem der laver “sjov” med en.

Der har selvfølgelig været et stort ønske til en “skole” opdatering til Chromecasten. Google har fundet en anden og gratis løsning, nemlig med en app kaldet Cast for Education. Den omdanner simpelthen din computer til en Chromecast. App’en virker på alle computere via en Chromebrowser. Fordelene er, at den virker på tværs af netværk og man kan bestemme hvem der har adgang til den, altså den perfekte skole Chromecast. Man skal være opmærksom på, at appen kun virker for skoler med en Google Apps for Education konto.

For at komme i gang skal du starte med at hente Appen her

Lære del

Når man starter den, får man dette billed.

Cast for education

Tryk på share knappen, for at give elever adgang til computeren.

Cast for Education Her kan du tilføje email, grupper og dine Google Classrooms. Især den sidste del, er rigtig smart og virker super.

Screenshot 2016-09-01 at 15.21.58Når du vælger en, kan du bestemme hvordan dine elever skal have adgang igennem appen.

Screenshot 2016-09-01 at 15.22.30

Her kan du vælge om eleverne skal requeste, altså du skal give tilladelse, før de kan caste deres skærm. Eller du kan give dem fri adgang. Her i dette eksembel kan du se, at lærerne der er tilknyttet classroomet kan præsentere uden tilladelse, men eleverne skal have tilladelse af ejeren.

De der har fået tilladelse, kan nu caste deres skærm via en chromebrowser op på den computer hvor appen køre.

Elev del

Hvis de allerede har cast appen installeret, trykker eleverne på den lille firkant med signal logoet, ellers trykker de på de 3 prikker og trykker på Cast.

Ikke-navngivet tegning (18)

Screenshot 2016-09-01 at 15.44.10

Så får de dette billed op, nu skal de vælge hvilken computer de vil caste til og deres skærm popper op på den computer.

Screenshot 2016-09-01 at 15.44.30

Nu er det bare og sørge for, at computeren er sat til klassens projektor og så kan eleverne caste deres skærm op på projektoren. Slut med skift af kabler, filer der bliver sendt frem og tilbage, USB stik osv. De caster simpelthen bare deres skærm op på projektoren.

Jeg skal ærlig indrømme jeg havde håbet på en funktion, hvor man som lærer kunne caste sin skærm ud til elevernes skærm, ligesom Splashtop Classroom. Det kan man desværre ikke, men man kan jo håbe på, det er noget der kommer i en senere opdatering.

Facebook Comments