Byg en prototype app med Google Slides

Når mine elever har arbejdet med idégenering er der næsten altid nogen der skal lave en mobil app som prototype. (klik her for at se hvordan jeg arbejder med idégenering og prototyper) Mobil apps er tydeligvis løsning på mange udfordringer. Der findes masser af apps byggere, som man kan bruge på nettet. Dog er de fleste med login ikke særlig fleksible og lidt svære at komme i gang med. Derfor er jeg begyndt at anbefale at bruge Google Slides til at lave en app prototype med. De kender programmet og det er meget fleksibelt at arbejde med, så de kan lave det som de havde tænkt det. Hemmeligheden ligger i link til slide funktionen.

Her kommer der en lille guide og skabelon til at lave din egen prototype på en app i google slide.

Start med at lave en kopi af denne skabelon

 

I skabelonen er der 3 mulige startskærme, en tom, en iPhone og en Android.

 

I præsentationsformat virker hjem knappen på telefonen, så når man trykker på den, går den altid tilbage til den første slide, som gerne skulle være startskærmen.

Nu kan du indsætte dit egen app ved at sætte et billed ind som et ikon på start skærmen. Herefter markerer du billedet og trykker på link knappen. Nu får du en mulighed for at linke til en hjemmeside eller en af de andre slides i dit slideshow. På den måde kan du skifte imellem de forskellige sider i din app.

 

Nu skulle i gerne være godt igang med at bygge jeres egen app. Den kan også bruges på telefonen via appen Google Slides.

Til sidst får i et eksempel på en af mine elevers prototyper til en parkerings app

Det her er en hurtig og nem måde, hvor eleverne bruger allerede kendte værktøjer til at lave en prototype app. Især hvis du giver dem skabelonen at starte på.

Facebook Comments