Brug google tegning til opgaver

Jeg elsker at give opgaver i google classroom, især den funktion med at lave et dokument som man så kan lægge ud, hvor efter når eleven trykker på den, får de deres egen kopi, som de så kan skrive i.

Screenshot 2015-12-14 at 13.54.34
Det har en masse fordele i forhold til, at man kan følge med i opgaven løbende, den bliver aldrig væk og man kan nemt komme med kommentare til besvarelserne.

Dog som naturfags lærer har jeg altid været glad for at tegne og bruge billeder i opgaver til eleverne. Det er også meget normal praksis, hvis man kigger på forskellige kopiark inden for naturfag. Det er tit nemmere at forklare ting med billeder.

Så kommer problemet, hvordan overfører jeg det til google docs, så jeg kan få gavn af fordelene i google classroom.
Det er her det lille program google tegninger kommer ind. Hvis man trykker på indsæt øverst i menulinjen er der her en mulighed der hedder tegning.

Screenshot 2015-12-14 at 13.53.22

Så dukker der et lille program op hvor man kan indsætte billeder og tegne.

Screenshot 2015-12-14 at 13.56.53

Det smarte ved det her program er at man kan lave en tegning, lægge den i classroom og herefter kan eleven dobbeltklikke på tegningen og arbejde videre på den. Den kunne for eksempel være en opgave i natur/teknologi som ser sådan her ud.

Screenshot 2015-12-14 at 13.57.46

Herefter kan eleverne selv klikke på billedet og få tegne funktionen og så de kan tegne streger imellem dem.

Screenshot 2015-12-14 at 13.58.44

Når det har trykket gem og luk, vil det være deres redigeret version af tegningen der i dokumentet.

Du kan evt. selv lave en kopi af eksemplet og prøve det af, du finder det her.

Lave opgaver fra bunden er tidskrævende, og kan godt være en udfordring at få tid til. Man kan også tage opgaver fra bøger og kopiark og sætte ind. Det kan man evt. gøre ved at scanne dem og herefter lave screenshots som man så kan sætte ind i sin tegninger. Man skal dog være opmærksom på hvilke copyright aftaler man har med forlaget. Det her tager selvfølgelig også tid, men man behøves jo kun at lave det en gang hvorefter det nemt kan genbruges, man skal ikke engang varme kopimaskinen op.

 

 

 

 

Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *