365 graders billeder med iPhone appen bubbli

Har du set de her 365 graders billeder, hvor man kan se et helt rum ved at flytte mobilen rundt som om man stod i rummet. De er ret populære hos mæglere, da man får en noget bedre fornemmelse for hvordan rummet er i forhold til et almindeligt billed.

Med appen bubbli kan du selv lave den type billeder og det er ret sjovt. Se hvordan mit klasselokale ser ud her.

Det gode ved bubbli er at når du har taget billedet og der blevet behandlet, får du et link til det og så kan alle se det, uanset enhed. Man behøves ikke engang at have appen. Man kan også optage lyd imens, hvilket er en super feature, da det kan være med til at give et bedre billed af stemningen eller man kan forklare noget, imens man ser billedet.

Jeg har ikke brugt denne app med elever endnu (ja har haft ferie og derfor haft tid til at kigge på en masse nye apps) Men jeg kan se flere steder hvor denne type billeder kunne være gode at bruge i undervisningen.

Vi er fx. meget ude af huset på vores skole og det kræver jo også noget efterbehandling, så der kommer noget fagligt ud af det. Her kunne denne type billeder være god til at vise og præsentere et sted/område.

Jeg roder også med tanken om at bruge det i historie undervisningen, lade eleverne sætte et historisk scenarie op og så tage et 365 graders billed af det.

Har du nogle gode ideer, så kom endelig med dem? 🙂

Et problem med bubbli kan være at man skal lave et login før det kan bruges, det kan være svært især for mindre elever. Jeg tænker en løsning på det kunne være og lave et klasse login og så få hele klassen til at logge ind på det. Så har du også samlet alle billederne et sted.

Her kommer der en lille guide til at komme i gang med appen

Først installer du appen

Så for denne skærm hvor du trykker Sign In

Ikke-navngivet tegning (4)


Herefter laver du en bruger

IMG_2333

Når du er inde ser det sådan ud. Tryk på kameraet for at gå i gang. Det kan dog anbefales at trykke på guide første gang for at se hvordan man tager billedet.

Ikke-navngivet tegning (6)

Når du er inde ser det sådan her ud og så er det bare med at gå i gang.

Ikke-navngivet tegning (5)

 

Når du er på 100% trykker du bare på stop og så begynder den at uploade og lave billedet. Der kan godt gå op til 5 minutter før den er færdig. Når du er færdig kan du få en masse måder at dele den på, fx via et link.

Bruger du Android er der en app der vist kan det samme, den hedder Photosphere, men har ikke laget med den da jeg ikke har en Android telefon lige pt.

God fornøjelse. 🙂

Facebook Comments